МІДМУ "КПУ":    +380-067-0000-160 Адреса:    69002 Запорізька обл. м. Запоріжжя, вулиця Жуковського, 70-б

Юридична клініка «Правова Допомога»

dlya Yuridicheskoy kliniki

В МІДМУ "КПУ" діє Юридична клініка, що є членом Асоціації юридичних клінік України. Юридична клініка "Правова допомога" як навчально-науковий підрозділ – є структурним підрозділом Мелітопольського інституту державного та муніципального управління "Класичного приватного університету", та зареєстрована у Виконкомі Мелітопольської міської ради за № 11011050007000301 від 10.01.2008 р. Юридична клініка "Правова допомога" створена для засвоєння та подальшої розробки активних методик навчання студентів-юристів, надання безкоштовної юридичної допомоги малозабезпеченим верствам населення, проведення правопросвітницької діяльності та підвищення рівня освіти студентів-правників. Юридична клініка для досягнення своїх цілей користується майном вищого навчального закладу. Головною метою роботи Клініки є підвищення рівня та якості підготовки фахівців у галузі юриспруденції шляхом залучення студентів до науково-практичної діяльності.

Консультанти Юридичної клініки 27 січня 2012 прийняли участь у роботі Всеукраїнського науково-практичного круглого столу "Діяльність юридичних клінік України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про безоплатну правову допомогу" на базі Експериментальної навчальної лабораторії "Правнича клініка" факультету правничих наук Національного університету "Києво-Могилянська академія". Студенти юридичного факультету у грудні 2012 року посіли третє призове місце у конкурсі колективних робіт "Є права у кожного з нас", що проводився Координаційною радою молодих юристів при Головному управлінні юстиції Запорізької області.

У 2012 році робота Юридичної клініки проводилась за програмою гранту Міжнародного фонду Відродження на реалізацію проекту "Наше майбутнє - молодь, яка знає свої права" (реєстраційний номер: 46160), направленого на надання правової допомоги малозахищеним та враженим кризою верствам населення. В рамках проекту проведена активна робота із залученням студентів та викладачів МІДМУ "КПУ" на всіх етапах від розповсюдження інформації серед населення до надання консультацій. Було створено стаціонарні консультаційні пункти і виїзні групи з числа студентів спеціальності "правознавство", що проводили консультації для жителів району.

З 2013 року у Юридичної клініки «Правова допомога» новий керівник зі значним практичним досвідом. Для зручності нещодавно створено пункт прийому громадян в центрі міста в офісі місцевої нотаріальної контори.

Положення про юридичну клініку "ПРАВОВА ДОПОМОГА"

Громадські приймальні:
Каховське шосе, 8/2, аудиторія 25
вул. Свердлова, 44
вівторок, четвер: 15:00-17:00
Керівник Бондар Борис Борисович